Kære elever og forældre!

Det er jo en helt vildt varm maj måned, vi har været igennem, men solen er ikke det eneste, der varmer: I går havde vi sidste skoledag for 9. og 10. klasse, og igen blev det en rigtig dejlig dag med morgenkaffe, morgensang med greatest hits, masser af karameller, gaver, flotte taler fra eleverne til lærerne og endelig et par spændende volleyball-kampe, inden turen gik til Fårup Sommerland.
En stor tak til alle vores i særklasse søde og positive afgangselever for en helt fantastisk sidste skoledag.

Nu mangler eleverne så de mundtlige prøver, og jeg vil ønske dem al mulig held og lykke med den kommende prøveperiode.

Emilia van Hauen, der er kultursociolog, skrev i sidste uge om, hvad det egentlig er, der betyder noget i skolen? Hun skriver bl.a., at det vigtigste er, at læreren ser eleverne, interesserer sig for dem, bekymrer sig om dem som enkeltindivider og vil noget med dem! Nærvær og gode relationer er således omdrejningspunktet. ”Det, der virkelig betyder noget, er, at man føler en grundlæggende tillid til den andens loyalitet og hengivenhed, når man kalder vedkommende ind på banen.”
Kollegerne og jeg er meget enig i ovenstående betragtninger, som jeg også tror, at vores skoleforældre og elever deler!

Jeg må desværre oplyse, at Charlotte Harbo, der har været børnehaveklasseleder i b-klassen de sidste to år, desværre har valgt at opsige sin stilling med udgangen af dette skoleår, da hun har fået nyt job som læsevejleder.
Desværre har også Charlotte Kongsbak, der gennem de sidste fem år primært har været engageret i indskolingen og pt. er klasselærer i 01B, også fundet nyt job som kirkesanger, og videre vil Charlotte gerne have mere tid til at beskæftige sig med sin kreative side.

Vi er kede af, at skulle tage afsked med to af vores dygtige, engagerede og afholdte medarbejdere, men vi vil selvfølgelig også ønske begge ”Charlotter” alt godt med de nye jobs.

Vi har allerede fundet en afløser for Charlotte Kongsbak, og vi søger nu en dygtig børnehaveklasseleder      (- se jobopslag på hjemmesiden), og der er ansøgningsfrist senest den 10. juni.

Ellers kan jeg konstatere, at der har været en lang række af gode og spændende skolearrangementer igennem den sidste måned. Jeg vil her blot nævne nogle af de sidste: 5. klasse har fx deltaget i ”Katolske Lege” i Fredericia, og i sidste uge var der en dejlig atletikdag og udlevering af diplomer til eleverne allerede den efterfølgende dag! Onsdag var der fernisering på en i særklasse flot udstilling af kreative arbejder fra billedkunst, håndværk og design og madkundskab med mange besøgende. I søndags gav både vores koncertbigband og aspirantbigband flotte koncerter i Musikkens Hus, og i dag er aspirantbigbandet på koncerttur til Tolstrup-Stenum Friskole med efterfølgende badetur i Skallerup Klit feriecenter.

Fredag og lørdag er der ”hyttetur med overnatning” på skolen for de elever fra 1., 2., 3. og 4. klasse, der er tilmeldt Børnegrotten.

OBS! Grundlovsdag tirsdag den 5. juni holder både skole og Børnegrotten lukket!