Hermed velkommen til Sct. Mariæ Skole og velkommen til et forhåbentlig godt, positivt og lærerigt skoleår!
Jeg håber, I alle har haft en dejlig sommerferie!

Jeg vil byde særlig velkommen til alle de nye elever i vores to 0. - klasser, i 10. klasse samt på enkelte andre klassetrin, der i dag har første skoledag på skolen. Ifølge mine beregninger skulle der være i alt 78 nye elever på skolen! Jeg håber, at I og jeres familier bliver glade for Sct. Mariæ Skole!

På personalesiden vil jeg byde velkommen til Marianne Holst Hundebøl, Malene Kær og Allan Ullits Sørensen, der alle er blevet ansat som nye lærere på skolen: Marianne kender vi allerede som forælder på skolen, og hun har bl.a. stor undervisningserfaring fra folkeskolen og er endvidere konsulent i dansk på CFU, Malene Kær og Allan Ullits Sørensen har ligeledes flere års undervisningserfaring fra folkeskolen, mens Allan også i de sidste år har arbejdet på en fri grundskole. Endelig skal vi også sige velkommen til Nicholai Andersen, der skal undervise 0. klasserne i musik. (Nicholai vil der være mange af jer, der allerede kender fra Kulturskolen).
Vi siger også velkommen til nyt personale i Børnegrotten, hvor Malene Aggeboe og Simon Majland er blevet ansat som hhv. pædagog og pædagogmedhjælp. Her er der igen tale om kendte mennesker, da Malene allerede er skoleforælder, og Simon er en af vores tidligere elever. Malene har endvidere flere års erfaring som pædagog, mens Simon netop har afsluttet sin studentereksamen.
Jeg må desværre også orientere om, at lærer Kai Christensen fortsat er sygemeldt grundet nethindeløsning, men vi håber dog alle, at Kai vil have mulighed for at genoptage sit arbejde inden den 12. september, hvor Kai går på pension.

På bygningssiden vil jeg nævne, at vi netop nu er ved at få installeret nyt skolekøkken, og at vi har fået klargjort et klasseværelse i præstegården, som klasserne på ”øverste gang” i en overgangsperiode på skift skal benytte.  Ellers er der som sædvanlig blevet gjort hovedrent mv.

Jeg vil igen nævne, at vi er blevet godkendt som Cambridge Associate School, hvilket i første omgang betyder, at eleverne i 9. klasse får tilbud om at aflægge en af Cambridge godkendt eksamen i engelsk som andetsprog.

Jeg vil allerede nu gøre opmærksom på, at der er skolefotografering den 22. og 23. august og Broget Dag lørdag den 2. september. Broget Dag er en helt særlig skoledag eller ”tivolidag” med diverse boder og underholdning, hvor vi traditionelt samler ind til Læger uden Grænser.

Jeg tror, at det for alle vi voksne på skolen gælder, at det positive ved vores arbejde primært handler om forholdet til eleverne: At kunne gøre en forskel fagligt, menneskeligt og socialt. At udvikle og skabe sammenhold og dynamik i de relationer eller de klasser, man har med at gøre.

Velkommen til et godt samarbejde med og omkring børnene og velkommen i skole!